xf

diumenge, 15 d’abril del 2012

100 ANYS DEL "TITANIC"



El RMS Titanic ( Vaixell Correu Reial Titanic) era el segon de tres transatlàntics de la companyia anglesa White Star Line (junt amb el RMS Olympic i el HMHS Britanic) que pretenien dominar el negoci dels viatges transoceànics a principis del segle XX. El Titanic fou varat el 1911 i entrà en servei l'any següent, essent el vaixell de passatgers més gran i luxós de l'època juntament amb el RMS Olympic.

RMS Titanic 3.jpg

Durant el seu viatge inaugural entre Southampton (Gran Bretanya) i Nova York, la nit del 14 al 15 d'abril del 1912 topà amb un iceberg, fet que provocà la seva destrucció i enfonsament i la mort de més de 1.515 persones (d'un total de 2.224). Com a conseqüència de les circumstàncies que envoltaren la tragèdia i de l'atenció pública mundial provocada pel naufragi, el sinistre del Titanic s'ha convertit en un dels naufragis més famosos de la història.


EL MITE NO FA AIGÜES

- Menys d'un mes després de la tragèdia ja s'havia estrenat la primera pel·lícula.
- Els mitjans de comunicació van ser clau per a la creació de la icona del 'Titanic'.


Cine mudo, sonoro, nazi y de Bigas Luna 


Per veure un especial de notícies relacionades amb el Titanic cliqueu a l'enllaç (inclou un reportatge virtual fotogràfic): http://www.elperiodico.cat/ca/societat/titanic.shtml

La National Geographic està emetent uns documentals en anglès per commemorar els 100 anys de l'enfonsament del Titanic. Aquí teniu l'enllaç d'un fragment del capítol 1:

http://www.youtube.com/watch?v=FSGeskFzE0s&list=SL&feature=sh_e_top

Vegeu més informació a la pàgina web de National Geographic: http://www.nationalgeographic.es/titanic

  

Aquí us passo un vídeo de fotos mítiques del transatlàntic més famós de la història, combinat amb una de les millors bandes sonores:




FEM EL COMENTARI:

- Busqueu informacions anecdòtiques de l'enfonsament del Titanic.

- Què n'opineu del mite que s'ha creat al voltat d'aquest fet històric?

- Quins van ser els grans errors perquè el vaixell xoqués amb un iceberg?

- Hi ha un munt de pel·lícules relacionades amb el Titanic. La més recent i popular és la d'en James Cameron. L'heu vist? Opinions?

- Cerca històrics naufragis. N'hi ha de molt recents.
...

2 comentaris:

  1. Jo crec que uns dels errors principals va ser que es van voler estalviar el material car per la zona inferior del vaixell i això va facilitar que l'iceberg forades la part inferior amb tanta rapidesa. També un dels errors que va cridar més l'atenció va ser que no hi havien prou bots salvavides, és a dir, lloc suficient per que tots els viatjants poguessin marxar del vaixell en cas de que s'enfonsés.

    ResponElimina
  2. Curiositats del Titanic:
    • Les estores del Titanic van ser fetes per la mateixa companyia que les va fer l’any 1912.
    • Les escenes totes van ser rodades a partir de miralls per estalvia diners. Ex: l’escena de les calderes només n’hi havia dues quan en realitat a la pel•lícula n’hi ha quatre.
    • El menú i la vaixella és exacta a la del Titanic.
    • A la pel•lícula només parla de primera i segona classe quan en realitat hi havia també la tercera classe.
    • El final quan la Rose torna al vaixell, Jack l'esperava davant d’un rellotge que marcava l’hora exacta que el Titanic es va enfonsar.
    • El bitllet més car valia 4.350 dòlars això son uns 75.000 actuals.
    • Una passatgera argentina va sobreviure al Titanic (1912) i el vaixell bessó anomenat Britannic (1916)
    • Van morir unes 1.513 persones.

    ResponElimina