xf

dimecres, 29 de febrer del 2012

MARXA I VAGA REIVINDICATIVA UNIVERSITÀRIA

Milers d'estudiants ocupen el centre de Barcelona contra les retallades

- 'No pagarem la seva estafa' i 'Salvem la universitat pública', lemes de la multitudinària manifestació.

- Aules buides i talls de trànsit en la jornada de vaga universitària.


Milers de persones -60.000 segons l'organització, 25.000 segons la Guàrdia Urbana-, la majoria estudiants i personal universitari, s'han manifestat aquest migdia al centre de Barcelona en contra de les retallades en l'educació. Dues grans pancartes amb els lemes No pagarem la seva estafa i Salvem la universitat pública obrien la multitudinària marxa, convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), que ha col·lapsat els accessos al centre de la ciutat. Pacífica i festiva, la manifestació ha acabat enfosquida pels incidents al final. 
Participants en la manifestació, a la plaça de la Universitat de Barcelona.
Abans que s'iniciés la marxa, els organitzadors han qualificat d'"autèntic èxit" la jornada de vaga a les universitats públiques catalanes. També han sortit universitaris al carrer a Girona, Tarragona i Lleida. 


BELLATERRA, UN DESERT
Aules buides i talls de circulació havien caracteritzat les primeres hores de la jornada, després que centenars d'estudiants passessin la nit en diverses facultats. Camí de la manifestació, centenars de joves tallaven la Diagonal, cosa que ha provocat cues a la B-23, i també s'ha interromput el trànsit a la plaça d'Espanya. Hores abans, un centenar d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona(UAB) havien tallat l'AP-7 i la B-30 en els dos sentits de la marxa, causant retencions quilomètriques, informa Albert Segura.

El tall de l'AP-7, de 20 minuts, és el més llarg que recorden els estudiants d'aquest campus, que aquest dimecres al matí era un desert. Encara que els talls s'han acabat a les 08.05 hores, piquets informatius bloquejaven totes les carreteres que donaven a l'Autònoma.

IRRUPCIÓ A LA SER
Després d'aquesta acció, els estudiants s'han dirigit a la plaça Cívica i han tallat l'accés a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), on els trens no han parat durant unes hores. També han posat barricades i contenidors a la facultat de Ciències Polítiques i la de Ciències. El delegat de la CGT del comitè d'empresa de la UAB, Ermengol Gassiot, ha explicat: "No ens agrada actuar d'aquesta manera perquè sabem que afectem molta gent, però és l'única manera d'expressar el nostre malestar per les retallades que estem patint".
Un manifestant retreu la seva acció a un violent després de trencar vidres d'una sucursal bancària.
Un centenar d'universitaris han irromput així mateix aquest matí als estudis de la cadena SER a Barcelona i han llegit un comunicat amb les seves reivindicacions als micròfons d'Ona FM, que estava emetent en directe el programa Fora de joc.

BLOQUEIG A GIRONA
A la Universitat de Girona (UdG), un grup d'estudiants ha bloquejat amb cadenes i tanques d'obra els accessos a les facultats de Lletres, Turisme i Educació i Psicològia del campus del Barri Vell, informaFerran Cosculluela. Tanto a la UB i a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) com a la Rovira i Virgili(URV) i la de Lleida (UdL) hi va hagut calma però moltes classes suspeses. A la Politècnica (UPC) el seguiment ha estat menor.

La Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat ha assegurat que la "normalitat" havia predominat en la majoria dels campus catalans i que la jornada de mobilitzacions havia tingut "una incidència desigual en funció de l'acció de grups de piquets". El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, va emmarcar la protesta en un context europeu i "més general que universitari".

Uns 120.000 alumnes universitaris, més de 16.000 professors i uns 10.000 administratius estaven cridats a la vaga, convocada per la PUDUP, una plataforma que inclou representants de tots els àmbits universitaris, i secundada pels principals sindicats.


Jordi Casabella
Barcelona
e-periodico.com [consulta: 29 de febrerr 2012]


La policia protegeix el Mobile World Congress de la protesta estudiantil

- Detinguts alguns manifestants després de la crema de contenidors i un cotxe i el trencament de vidres d'un banc
- El centre de la ciutat recupera la normalitat després d'hores de col·lapses

Cliqueu a l'enllaç per ampliar la notícia:

FEM EL COMENTARI:
- Creus que les vagues serveixen per alguna cosa?


- Què opines dels altercats que es solen produir durant les manifestacions entre els Mossos d'Esquadra i els joves manifestants?

- Busca l'origen del dret a la vaga que tenen tots els treballadors.

- Com a estudiant què opines de les retallades en educació?

- Creus que retallant s'aconseguirà sortir de la crisi i que el país prosperarà econòmicament?

- Cerca els símils entre aquestes reformes (fiscal, educació, ...) que està impulsant el PP amb les reformes dels governs moderats i progressistes que van tenir lloc durant el segle XIX.
...

6 comentaris:

  1. Home les vagues no serveixen gaire per res si la gent es comporta malament i fa actes vandàlics, només s'aconsegueix una cosa, accidents entre manifestants i policies.
    Si la gent es manifesta honestament, poden servir per que els polítics vegin que la gent no esta d'acord amb tot lo que decideixen i que potser haurien de fer alguna cosa per arreglar-ho

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. hi ha gent que va alla perque no volen mes retallades.
    com ara una escola de València no hi ha calefacció no es normal que vinguin amb mantes a fer classes es incomode.
    pero tambe ya gent que si introdueix i començan a trencar i a tirar els contenidors aquesta gent no saben perque fan aquesta vaga nomes van allar per fer danys

    ResponElimina
  4. Les vagues bàsicament serveixen per protestar en contra de les formes de govern o situacions que no agraden a la resta de la a població, en aquest cas als universitaris, però la gent que ha produït tant de xivarri, és a dir “bretolades”, són gent que hi va sense cap objectiu, únicament per molestar i produir aquestes situacions de por, en canvi, una tercera part de la gent que hi va assitiar a la manifestació, gent que de veritat tenia els objectius clars, amb les idees en el cap de que volien i que no, i aquesta minoria són la gent que tenen menys culpa, la gent que de veritat sap els objectius i els finals d'aquestes vagues.

    Mohamed Chaouich

    ResponElimina
  5. la finalitat de les vagues es per reivindicar que no s'esta d'acord amb algo , ara bé segons en segons quins sectors pot involucrar a persones que no hi tenen res a veure (com pot ser en vagues de transports , sanitat i deucació)peró és un dret fonamental que no s'hauria de predre i s'haurie de practicar amb respecte.
    També en les vagues hi ha molte gent que aprofita l'ocasió per organitzar aldarulls al marge de la manifestació pero els mossos haurien de intentar resolre-ho sense l'ús de la violencia que molts cops veiem als mitjan.
    - LES RETALLADES EN EDUACIÓ : no em semblen bé per que si ens fixem en les grans potencies veiem que el que fan és apostar en educació per en un futur sortir de la crisis , si el que es fa és ratallar en educació es tallan les ales a les futures generacions .
    By: Joan Humà

    ResponElimina