xf

dimecres, 8 de febrer del 2012

POLÈMICA A LA GALA DELS GAUDÍ

ELS PREMIS DEL CINEMA CATALÀ

Mascarell: "La gala dels Gaudí no em va agradar gens, gens, gens"

El conseller lamenta l'associació entre política i corrupció present en alguns números musicals
Els principals guardonats no han comparegut a l'acte de rebuda al Palau de la Generalitat



El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha assegurat que la gala dels premis Gaudí no li va agradar "gens" perquè no aportava autoestima al sector del cine". En la tradicional rebuda als guanyadors al Palau de la Generalitat, Mascarell s'ha mostrat contundent: "La gala no em va agradar gens, gens, gens", ha dit, i ha lamentat sobretot l'associació entre política i corrupció present en alguns números musicals.


"S'ha d'admetre que en l'àmbit de la política potser hi ha molts corruptes, però també hi ha qui no ho és", ha recordat Mascarell, i també ha retret al sector del cine que es queixi constantment.

"Hi ha gent que té menys dret a queixar-se", ha dit veladament, en clara al·lusió al pressupost de la conselleria per a aquest any, que prima els creadors i entre ells els cineastes més que els grans equipaments, els més afectats per les retallades. Així, ha fet una indirecta al·lusió a l'estat del Gran Teatre del Liceu: "Hem pres la decisió que algunes institucions tinguin problemes i altres no", ha asseverat. 
Mascarell ha afegit que el seu departament ha repartit a favor del cine. "Les administracions estem fent un esforç tremendament gran perquè el cine català continuï avançant", ha remarcat.

FELICITACIONS ALS PREMIATS

El conseller no ha volgut aprofundir en la polèmica i s'ha acollit a la llibertat d'expressió: "No és la meva responsabilitat fer els guions però tampoc és la meva obligació no dir les coses com són o almenys com jo les veig", ha dit.

A l'acte protocol·lari d'aquest matí havien d'assistir tots els guardonats amb els Gaudí, però només hi han anat uns quants, com el productor de Mientras duermes, Julio Fernández, el guionista de la pel·lícula, Alberto Marini, i el director de Catalunya über Alles!, Ramon Térmens. No hi han anat cap dels actors premiats --Luis Tosar, Lluís Homar, Verónica Echegui i Vicky Peña--, com tampoc els directors de les dues pel·lícules triomfadores, Jaume Balagueró (Mientras duermes) i Kike Maíllo (Eva).
Malgrat la plantada i de les crítiques a la gala, Mascarell ha felicitat els premiats i ha manifestat haver vist "pràcticament totes" les pel·lícules guanyadores perquè té el bon costum que li agrada el cine, ha dit.


Podeu veure algun vídeo relacionat amb la gala al següent enllaç:
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/oci-i-cultura/mascarell-gala-dels-gaudi-agradar-gens-gens-gens-1395562

FEM EL COMENTARI:


- Què opineu de la gala i les crítiques que es van produir als polítics, banquers i empresaris?


- Heu vist alguna de les pel·lícules premiades? Quina és la vostra opinió?


- Cerca els origens dels Premis Gaudí. Quina va ser la pel·lícula més premiada de l'any passat? Quins fets relatava? Actors i directors?


- Enguany ha sortit premiada també la pel·lícula "Bruc" amb tres Gaudís tècnics: millor direcció de producció,millor vestuari i millor maquillatge i perruqueria. Quins fets històrics relata?

...

1 comentari:

  1. L'any passat, la pel·lícula més premiada va ser Pa Negre amb un total de tretze premis gaudí.
    Pa Negre parla principalment sobre la postguerra rural a Catalunya, des del punt de vista d'un noi, l'Andreu.
    Els actors principals eren: Francesc Colomer ( Andreu), Marina Comas (Núria), Nora Navas (Florència), Roger Casamajor (Ferriol), Lluïsa Castell (Ció), Mercè Arànega ( Sra. Manubens), Marina Gatell (Enriqueta), Elisa Crehuet (àvia), Laia Marull( Pauleta), Eduard Fernández (mestre) i Sergi López (alcalde).
    Els directors eren: Agustí Villaronga (Direcció), Isona Passola (executiva).

    ResponElimina