xf

dimecres, 11 de febrer del 2015

PER CARNAVAL TOT S'HI VAL?

Benvolguts,
segurament fa setmanes que molts esperen aquest cap de setmana per gaudir de la gran festa del Carnaval de Torelló. No obstant, ja fa un parell de setmanes que l'ambient carnavalesc a la comarca d'Osona ja ha començat. Els passats cap de setmana es van celebrar el carnaval de Centelles i el de Sant Hipòlit entre d'altres. Molts us preguntareu, però d'on prové aquesta festa? 

Aquesta notícia és per indagar en el passat, veure com són els carnavals a l'altra punta del món i reflexionar sobre les nostres actituds davant aquesta festa de disbauxa i la més descarada de l'any. 

Primer Premi Carrosses A del Carnaval de Terra Endins 2014: Els Grillats
Primer us deixem amb un article molt interessant...

QUIN ÉS L'ORIGEN DEL CARNAVAL?


El Carnaval és una festa pagana que prové de la prehistòria i té l'origen en el calendari lunar.
Tot seguit, segur que voleu descobrir algunes curiositats que envolten aquesta festa:  com és el Carnaval de Rio de Janeiro o el de Venècia, que a l'Àsia és l'únic continent on no es celebra, ...


Imatge del Carnaval de Venècia, el qual es va fer molt popular per als aristòcrates al s. XVIII. 

Aquí trobareu una guia dels millors Carnavals de Catalunya...

Cartell del Carnaval de Terra endins 2015

Tanmateix, invitem a la reflexió en la campanya que engega cada any el Carnaval i l'Ajuntament de Torelló:
"PER CARNAVAL TOT S'HI VAL? PASSA-T'HO BÉ SENSE PASSAR-TE!"





Per últim, RECORDAR que el dia del Carnaval estaria bé que la gent compartís la foto "inicial" a la cronologia del Facebook de "SomPangea" o bé compartís la foto al twitter amb el #sompangea

Compartiu!
OBRIM EL DEBAT?
- Per què no busquem l'origen del Carnaval de Torelló? Per què va sorgir?
- La peculiaritat del Carnaval de Terra Endins són les festes del "Pullassu" i "Senyoretes i Homenots", quin és l'origen i el motiu?
- Esmenteu altres Carnavals que heu visitat i us han agradat i el perquè?
- Veient els carnavals del món i les curiositats, què us ha sorprès més?Per què?
- Responeu a la pregunta: Per Carnaval tot s'hi val?
- Quina és la vostra opinió respecte que cada vegada més els joves associen passar-ho bé amb el consum d'alcohol i altres substàncies estupefaents? Qui en té la culpa? Hi ha informació al respecte? Es tracta a les escoles?
- Quina recomanació dels fulletons us sembla més apropiada i per què?
...

BONA FESTA A TOTS i TOTES! 
i, recordeu, no sigueu "romàntics del s.XIX" aquest cap de setmana!

2 comentaris:

  1. Classificació "Carrosses A" Carnaval de Terra Endins 2015:
    1r classificat: "Els grillats"
    2n classificat: "Un diumenge Kualsevol"
    3r classificat: "Els Embaukat's"

    Gran cap de setmana de disbauxa!

    ResponElimina
  2. És una de les festes més esperades durant tot l'any, sobretot el de Torelló, ja que és el més visitat d'aquí la comarca i el que també hi ha més gresca.
    Fa 4 anys que hi vaig i en cap moment m'havia pensat a pensar quina seria la seva historia, ja que bàsicament sempre pensava en els carnavals més importants, com poden ser el de Rio de Janeiro o el de Tenerife. La festa comença amb el Pullassu i segueix amb Senyoretes i Homanots, la festa de Senyoretes també molt visitada sobretot per la gent del poble tot i que també hi ha assistents de pobles veïns.
    El que em sorprèn són les carrosses i tot l’interès que hi arriba a mostrar la gent per només dues o tres nits ja que hi inverteixen una gran quantitat de diners.
    He visitat el carnaval de Sant Hipòlit i també el de Taradell altres anys, tot i que serà aquest proper dissabte dia 20.
    Crec que és important que els joves sapiguem quines són les conseqüències de beure alcohol en alguna d'aquestes festes ja que poden passar problemes greus i després molta gent se'n acaba arrepentin, tot i que moltes vegades aquesta informació no serveix massa perquè molts joves segueixen bevent alcohol i el que els hi han dit a les escoles no els hi ha servit per gaire res.
    Crec que és espectacular, tan senyoretes i homenots i carnaval i en la meva opinió són unes de les festes més divertides que he pogut anar.
    Cristina Plana

    ResponElimina