xf

dijous, 23 de maig del 2013

CURIOSITATS I ANÈCDOTES HISTÒRIQUES!

Benvolguts/des,

Aquí us deixem un parell d'enllaços per tal que busqueu tot tipus de curiositats, errors, anècdotes, frases, imatges, dades, ... històriques. La veritat és que n'hi ha de molt sorprenents. Trieu i remeneu i després compartiu-les amb tots nosaltres. Fins la pròxima!

Aquest és el web en anglès dels herois i assassins:
http://www.moreorless.au.com/



Aquest és el web dels errors i curiositats històriques:


7 comentaris:

  1. Un error en la història de la ciència: uns biològics francesos van descobrir, al 2003, el virus més gran del món: “el Mimivirus” (un virus 30 vegades més gran que el que provoca el refredat i que se suposa que és indestructible). Es va dir que el virus no podia afectar als éssers humans però, un any més tard, un dels tècnics del laboratori va resultar infectat amb aquest virus.

    Un error sobre el cervell: es diu que beure destrueix neurones però s’ha demostrat que el vi negre, amb mesura, pot inclús protegir el cervell.

    Curiositat històrica de lloc: actualment, la casa natal de Hitler és utilitzada per una organització d’ajuda a minusvàlids.

    Una de les festes més grans i curioses del món: “La Tomatina” de València és una guerra de menjar (aigua i tomàquets), que es realitza l’últim dimecres d’agost de cada any en el poble “Buñol”. Es celebra als carrers, amb la condició de que els tomàquets siguin aixafats abans de ser llençats per no fer mal a ningú i que els tomàquets siguin d’Extremadura.

    Curiositat sobre McDonald’s: obra un nou restaurant cada 4 hores.

    Curiositat sobre la Barbie: aproximadament, es calcula que es vénen tres Barbies per segon.


    SÍLVIA PRAT CROSAS (4t ESO B)

    ResponElimina
  2. En la II Guerra Mundial el ejército británico trato de "innovar" introduciendo la granada de mano nº 74, que pasará a la historia como la “bomba pegajosa”.

    Nombre fácil de entender cuando imaginamos una granada con una capa de adhesivo cuya idea era que se pegara a la superficie de los tanques enemigos. Con lo que no contaron los ingleses era con el hecho de que era fácil que se quedara pegada en la mano del que la pretendía lanzar. El caso es que esa situación pasó a ser la más normal, solía quedarse en la mano del lanzador sin llegar nunca al enemigo.
    si haguesin tingut una mica de logica vesin suposat que sels i quedaria enganxades a la ma o al cinturo on les portessin i eexploterien a un lloc no desitjat

    El Ejército de los EE UU se planteó y llego a realizar estudios para fabricar una bomba que provocara la homosexualidad en el enemigo son la finalidad de minar la moral y la disciplina de las tropas.

    La idea que trataron de desarrollar era la creación de bombas que lanzaran agentes químicos capaces de alterar las hormonas y hacer que los soldados se sintieran irresistiblemente atraídos entre sí, hasta el punto que olvidaran el motivo por el que se encontraban en el campo de batalla y se dedicaran a flirtear con sus compañeros.
    aquesta noticia es espectacular ja que diuen que tots som iguals i sempre estan dien que una persona gey o no son igual comprovat quimicament lo que pasa que algu neix sen home i li agraden les dones i algu neix sen home i li agraden els homes pero amb aixo no si pot discutir per que intentin crear una bomba per que els enemics sagradin ells mateixos per despres captorarlos o matarlos es increible no mo hagues imaginat mai.

    ResponElimina
  3. M’ha cridat la curiositat un dels articles que he trobat remenant la pàgina web de “herrores historicos y otras curiosidades”.
    L’article parla sobre l’origen del nom dels diferents continents.
    Casi bé tots els noms provenen de deses, deus, o personatges importants en la historia, per tant no provenen d’un origen força comú ni marxista, perquè els seus orígens no son conjunts.

    El nom d’Europa prové del nom d’una nimfa de la civilització occidental, al principi només s’anomenava d’aquesta manera a Grècia però amb el temps s’ha anat expandint el territori anomenat Europa.

    El nom d’Àsia també prové d’un nom femení, de la desa homònima anomenada Àsia.

    Per altre banda Àfrica representa una desa de la dona bisarà, que el seu signe surt assentada sobre un elefant, agafant la banya de l’abundància i un escorpí en l’altre.

    Per el contrari Oceania no té el nom de cap desa ni nom femení, sinó del deu del riu universal.

    Amèrica no te el nom de cap deu, sinó el nom d’un navegant italià anomenar Américo Vespucio que va descobrir que Àsia no era Amèrica com es creia al principi en un dels quatre viatges que es va realitzar el nou món.

    Per últim, l’Antàrtica és el cas més especial. El seu nom prové del grec, antartikos, que significa anar encontra de l’estrella polar en la constel•lació de l’Osa Menor.

    Aquesta és una curiositat que mai havia estudiat ni m’havia plantejat, però és curiós i interessant ja que d’aquesta manera sabem que el nom dels continents no va ser inventat per ningú sinó que va ser pensat i rumiat i que cada continent té el nom que té per alguna raó.

    ResponElimina
  4. Penso que aquesta pàgina web està molt bé. T'ensenya les persones més importants de la història de la humanitat, i això és molt important per el nostre culta. A part de que t'ensenya els que van ser importants et diferencia les persones que ho van ser més, és a dir, les que van fer alguna cosa bona per la humanitat o que ho van intentar per aturar a la gent dolenta, o que va arribar a perjudicar molt el planeta societat i matar a molta gent que també ho ensenya la pàgina web. És molt bo saber també perquè alguns van fer coses bones i alguns altres dolentes, poder es per la religió, cultura, tipus de pensament, ideologia. He visitat aquesta pàgina web i m'ha agradat bastant, està molt bé!


    CLÀUDIA EDMUNDO

    ResponElimina
  5. He trobat unes demandes bastant curioses a la pàgina web www.erroreshistoricos.com, m'han resultat algunes una mica absurdes, però d'altres interessants també.

    El 2004, Timothy Dumouchel, de Fond du Lac, Wisconsin (Estats Units), va demandar una companyia televisiva per haver fet engreixar la seva dona i transformar els seus fills en "vagos". "Crec que la raó per la qual fumo i bec diàriament i per la meva dona pateix sobrepès és perquè veiem la televisió diàriament des de fa quatre anys" va dir.

    El 2005, Pavel M., un pres romanès condemnat a 20 anys per assassinat, va demandar Déu basant-se que, en el seu bateig, va signar un contracte en el qual Déu es comprometia a mantenir allunyat dels problemes. Aquest mateix any, un senador nord-americà va demandar a Déu per causar "catàstrofes" al món.

    El 2005, Marina Bai, un astròloga russa, va demandar la NASA per "interrompre l'equilibri de l'univers". Va reclamar que la sonda espacial Deep Impact, que havia impactar amb un estel a la fi d'aquest any per recollir el material que resultés de l'explosió amb fins científics, era un "acte terrorista".

    2006, un jove de Jiaxing, una regió pròxima a Xangai, va tenir problemes amb la llei del país asiàtic després de posar la seva ànima a la venda a internet.

    2004, Frank D'Alessandro, un funcionari judicial de Nova York, va demandar la ciutat per les ferides que va patir després d'esclatar el vàter en què estava assegut.

    El 2001, Cathy McGowan, de 26 anys, va guanyar un concurs en un programa de ràdio per contestar correctament a una pregunta, demandar l'emissora perquè el premi era un Renault Clio però, quan va anar a recollir-lo, li van lliurar un cotxe de joguina.


    ResponElimina
  6. En la pàgina d'errors històrics, m'ha cridat molt l'atenció que ghandi, una persona que sempre ens han parlat d'ell i se suposa que és un gran exemple de pau, als seus 73 anys va veure que un dels seus somnis no es podia fer realitat( independitzar Índia de l'imperi britànic), va voler fer-se una prova personal, en què consistia en violar la seva naboda, molta gent ixò no ho sap. Hi ha molta gent que parla d'ajudar a la gent externa més necessitada, mentre la gent més propera no els té ni el mínim respecte.
    Cambiant de tema trobo molt curiós llegir un títol així: Wisky contra la malària, resulta que un grup d'actors i actrius se'n van anar a l'Àfrica per tal de grabar una pel·lícula, un dels actors bebia molt de wisky, després del primer dia tots els actors es van emmalaltir de malària, menys el personatge que bebia molt de wisky.
    En el 22 de gener de 1824 va morir una major part d'un exèrcit a Àfrica, no perquè se les va menjar, les galetes, sinó que quan se'ls van acabar les bales, se'n van anar a buscar-ne més en una caixa de reserva, al obrir la caixa enlloc de trobar bales hi van trobar galetes, es van quedar sense armes i van morir.
    Iman Azanay

    ResponElimina
  7. Buscant en la pàgina web d`errors i curiositats històriques he trobat quina va ser la primera autopista de la història. Una autopista es diferencia de la carretera perquè té doble carril per cada sentit. La primer va ser creada a Itàlia pels romans, i hi passaven sobretot carros de càrrega, a cada costat de la carretera hi havia una vorera. Aquí ve el que trobo curiós, en el marge de la vorera s’hi trobaven sepulcres, tombes i altres monuments funeraris, ja que hi havia una llei que prohibia enterraments a dins la ciutat.

    Penso que aquesta llei estava ben pensada en aquella època ja que els morts podien fer pudor si s’enterraven dins la ciutat. Però a part un inconvenient que hi veig en aquest fet és que deuria ser de mal veure que tot anant per la carretera trobessis tombes i altres monuments funeraris a banda i banda de les voreres.

    Anna Jutglar

    ResponElimina