xf

dimarts, 14 de maig del 2013

BARCELONA SURT AL CARRER PER CELEBRAR LA LLIGA DEL BARÇA!

Uns 500.000 aficionats van envoltar ahir l'autobús blaugrana

Els aficionats del Barça han sortit aquest dilluns als carrers de Barcelona per celebrar el títol de Lliga aconseguit dissabte passat. Segons les xifres de la Guàrdia Urbana, uns 500.000 seguidors han festejat el campionat.

El bus dels campions i les campiones de LLiga.
El recorregut ha començat pel Port de Barcelona (Moll de Barcelona) i ha passat per plaça Drassanes-passeig Josep Carner (costat mar), plaça del Portal de la Pau, passeig Colom (calçada mar), plaça Antonio López, Via Laietana, plaça Urquinaona, ronda de Sant Pere, plaça Catalunya, passeig de Gràcia, Aragó, avinguda de Roma, Comte d'Urgell, avinguda de Sarrià i l'encreuament de l'avinguda de Sarrià amb Travessera de les Corts, on ha finalitzat.Les noies del Barça femení també han sigut protagonistes d'una rua de campions que, a més, hauria comptat amb la presència dels jugadors del Barça Regal si haguessin tornat de Londres amb el títol de l'Eurolliga.

L'afició va estar amb l'equip en tot moment.
www.ara.cat
[Consulta: 14 de maig de 2013]
 Reflexionem:

-  Com valores els èxits recents del club blaugrana?
- Quantes Lligues ha guanyat el FC Barcelona? Quina va ser la primera?
- Qui va ser el fundador del Barça? Per què s'identifica amb el color blau i grana?
- Per què als aficionats del club se'ls anomena culers?
- Creus que amb la situació socioeconòmica que estem patint és ètic pagar tants diners per uns jugadors d'elit?
- Quina opinió tens al veure que per celebrar un títol esportiu surten al carrer 500.000 persones i, en canvi, la setmana passada quasi no s'arriba a les 100.000 persones en la manifestació a favor d'una millor educació en aquest país?
- Creus que els jugadors del Barça van donar un bon exemple durant la rua? 
...

2 comentaris:

  1. Joan Gamper va ser el fundador del FC Barcelona i es creu que va ser ell qui va escollir els colors que han lluït sempre en les samarretes del Barça. Es creu això perquè està comprovat que en el primer partit que va jugar Gamper a Barcelona, ja va utilitzar el blau i el grana per l’equipament dels jugadors.
    A l’interior de l’escut del Barça, hi ha la creu de Sant Jordi i a la part dreta la senyera. Una cinta horitzontal amb les inicials del club separa la part superior de la inferior (aquesta abasta tot l’escut de l’equip de banda a banda, amb ratlles blaves i granes verticals i una pilota sobreposada).
    El cant del Barça va ser creat el 1974.
    El Camp Nou va ser inaugurat el 1957. Té una capacitat de 99.354 espectadors.
    Els seguidors poden ser anomenats: barcelonistes o blaugranes i “culers”. El nom de “culers” prové de que, al primer camp de futbol en el qual jugà el club no tenia graderies i, els aficionats, seien a la part més alta del mur que envoltava el camp. D’aquesta manera, la gent que caminava pel carrer en un dia de partit, veia una fila de culs arrenglerats.
    El lema “més que un club” es va popularitzar per la repressió de les llibertats públiques i de la cultura catalana (anys 60).
    Actualment, l’entrenador del primer equip del FC Barcelona és en Tito Vilanova i el president del club és en Sandro Rossell.
    Durant tota la seva història, han aconseguit la victòria de: 4 Copes d’Europa, 22 Campionats de Lliga Espanyola i 26 Copes del Rei, entre de molts d’altres premis (tant grupals com individuals).

    Personalment, trobo que no és gens ètic que els futbolistes guanyin tants diners. És cert, que potser han de guanyar una mica més que la resta de gent perquè fan grans desplaçaments per tot el món. Però també és cert que jugadors d’altres esports (com el hoquei, el bàsquet...), s’hi fan igual o més al jugar i no guanyen ni una quarta part del sou d’un futbolista. Aquest aspecte és molt injust i no hi ha dret que aquests no sàpiguen que fer amb els diners, mentre que hi ha gent sense feina que pateix per si no podrà arribar a final de mes en condicions.
    És cert que els jugadors del Barça no van donar gaire bon exemple durant la rua. A davant d’un públic, no és ètic beure ni emborratxar-se allà davant. És de mala educació. Estàvem acostumats amb la teoria d’en Guardiola: “Partit a partit, paciència, hi ha d’haver molta confiança entre els jugadors...”, cosa que va donar molt de sí. Fins i tot, grans empreses van incorporar el treball en equip per aquest cas. Però també és cert que, una situació com aquesta en jugadors d’altres equips, és molt normal i no li donem la més mínima importància. I per una vegada en molt de temps que passa en el Barça, ja creiem que no són els de sempre. Penso que els hi hauríem de donar una oportunitat perquè ens demostrin que no són aquesta mena de persones!!


    SÍLVIA PRAT CROSAS (4t ESO B)

    ResponElimina
  2. els excits que han aconsseguit podrien ser molts mes pero com no s'han volgut esforçar tenen els resultats que es mereixen degut a la seva mancanse d'esforç.
    La primera lliga gunayada va ser la de l'any 1928-1929 han guanyat un total de 23 lliges mes altres copes.
    el fundador va ser joan gamper un senyor suis que havia jugat al club i que habia fet 120 gols en 51 partits.
    Als aficionats sels anomena culers degut a que el camp de ja far uns anys no era tan gran com el d'ara i degut a la falta de butaques la gent s'esentava just a d'alt de tot i els sobresortia el cul aixo va provocar aquest mot "culers"
    jo crec que no es etic que es pagui tants millions de euros per tan sols un jugador pero com que en aquesta societat el futbol es una cosa molt important i que si ets bo et sulociona la vida
    en la meva opinio crec que el futbol insita una alegria i que per aixo van haveri tans milers de persones que van sortir al carrer a celabrar-ho ja que te que ser marevellos pero tambe crec que tambe tenien que haber sortit la setmana passada perque allo es algu per nosaltres i en canvi els premis que pugui guanyar el barça no ens porta res nomes alegries i passar estones
    jo crec que no van donar una molt bona imatge ja que estaven davant de molta gent i emborratxarse alla al davant no crec que sigui gaire divertit ja que sino el que ens estan enssenyant als jovents ells i altres persones es que a les festes ens tenim que emborratxar per passants-ho be i no sempre es aixi per que es pot veure una mica i t'ho pots passar be i no emborratxarte fins que no puguis mes i al dia seguent no enrrecordarten de res del que ha pasat el dia anterior


    Arnau Domènech
    4t A

    ResponElimina