xf

dimarts, 2 d’abril del 2019

ANALITZEM LA SITUACIÓ DE L'ESGLÉSIA A L'ACTUALITAT

El passat diumenge el periodista Jordi Évole va realitzar una entrevista al Papa Francisco, de la qual se'n poden extreure vàries reflexions sobre temes d'actualitat: crisis migratòria, violència masclista, abusos sexuals a l'església, memòria històrica...

Us deixem amb la recopilació que ha fet La Sexta dels titulars dels diferents temes...

https://www.lasexta.com/programas/salvados/mejores-momentos/la-entrevista-de-jordi-evole-al-papa-francisco-en-salvados-en-diez-titulares-video_201903315ca139020cf2ef096e6f6e69.html

Resultat d'imatges de entrevista papa francisco la sexta


















OBRIM EL DEBAT:

- Quina de les afirmacions del Papa de Roma als temes esmentats t'ha sorprès més i el perquè?

- Per què creus que l'església cada vegada té menys adeptes, sobretotentre la gent jove?

- Quins problemes creus que té actualment l'església? Per què?

-  Què opines de la religió al món? Argumenta la resposta.









2 comentaris:

  1. - Quina de les afirmacions del Papa de Roma als temes esmentats t'ha sorprès més i el perquè? En el moment en que Jordi Évole li pregunta que en pensa de les persones que són homosexuals. La seva resposta no és gens adequada. Ell creu que si avui dia un infant et diu que li agrada una persona del seu mateix sexe cal consultar un especialista per intentar veure com és que té aquella orientació sexual i intentar canviar-la.
    - Per què creus que l'església cada vegada té menys adeptes, sobretot entre la gent jove? L’església cada vegada té menys seguidors perquè entre altres coses pensa molt diferent de nosaltres. El món està evolucionant i la majoria de nosaltres ja no criem amb la religió cristiana perquè estem desacord amb el que ells manifesten o simplement no ens interessa.
    - Quins problemes creus que té actualment l'església? Per què? Algun dels problemes de l’església és que cada vegada té menys seguidors i si tothom qui la forma pensa com el papa, molt possiblement la religió cristiana es perdi.
    - Què opines de la religió al món? Argumenta la resposta. Que no té massa sentit haver de creure en alguna religió simplement perquè jo tot i haver fet la comunió i estar batejada, el cristianisme, creure amb déu mai m’ha ajudat amb res.

    ResponElimina
  2. La afirmació que m´ha sorprès més ha estat que ell si tingues un fill bisexual... el portaria amb un professional. Perquè trobo molt fort que en ple segle 21 encara ens trobem gent amb aquests pensaments, tots tenim dret a estimar a qualsevol persona sense importar el seu sexe. Crec que l’església cada vegada té menys adaptes perquè només fa falta veure els pensaments que segueixen actualment, ja que no van lligats a la nostre joventut i 90 % de la població. El problema actual que té la església en la meva opinió és que viuen molt del conte, ja que els hi paguen tot per bàsicament no fer res. Només resar, que es el que fa la gent que es creient a casa seva. Opino de la religió que si ets creient de veritat no necessites un lloc en específic on resar ni algú que et vagi guiant. Per tant si fos creient si que creuria en una religió però no en l’església.

    ResponElimina