xf

dilluns, 1 d’octubre del 2018

RECORDANT L'1 D'OCTUBRE

- Què va significar per Catalunya i/o per vosaltres els fets de l'1 d'octubre de 2017? I per l'estat espanyol?
- Si haguéssiu estat al govern de la Generalitat de Catalunya en aquells mesos de 2017 hauríeu convocat el referèndum? Per què?
- Quins són els motius històrics que han portat a aquesta situació de conflictivitat política entre Catalunya i l'estat Espanyol?
-Creieu que la societat catalana està dividida? Per què?
- Creieu que un referèndum pactat amb l'estat espanyol seria la millor solució?


-  Quin significat té el cartell?
- Estàs d'acord amb l'eslògan "Ni oblidem, ni perdonem!"? Per què?
 ...


23 comentaris:

  1. El sentit del cartell és que com que a l'1 d'octubre la PN i la GC van carregar i abusar del poble català. I l'eslògan que oblidarem el que va passar i no els perdonarem.

    ResponElimina
  2. El cartell es un recordatori de lo que va passar el dia 1 de octubre de l'any passat, l'eslògan es l'adequat ja que després del que es va fer es recordar durant molt de temps.

    ResponElimina
  3. Per mi l'1 d'Octubre va marcar un abans i un després a l'història de Catalunya, ja que després d'aquell terrible espectacle va quedar demostrat al món les mesures que pot arribar a prendre l'Estat espanyol per la simple voluntat de la gent de voler votar el seu futur.

    ResponElimina
  4. Jo personalment hagués convocat un referèndum ja que crec que el dret a votar i a decidir són un dels drets més importants que hem de tenir actualment. Tampoc crec que la societat espanyola estigui dividida, sempre hi ha respecte entre les dues opinions però la premsa ho exagera molt tot.

    ResponElimina
  5. visca Catalunya!!! tots units fem força!!!
    "Bilal barghou"

    ResponElimina
  6. i love ctalunya, ctalunya is amazing.

    "Bilal Barghou"

    ResponElimina
  7. visca Catalunya forra España i-inda-indapandencia (khalidbisi)

    ResponElimina
  8. Jo crec que va ser vergonyos que la policía abuses,maltractes i pagues a gent que l'unic que volia era votar sobre la independencia de Catalunya

    Jo também hauria feto el que van der , comutar un referendum i deixar vota la gent , ja que tothom ho volia i era necessari


    Jordi López

    ResponElimina
  9. Penso que l'1 d'octubre de 2017 es van fer coses que no calien, des de petits ens ensenyes que res s’arregla amb la violència i ells es el primer que fan. Tot s’agüés pogut solucionar parlant-ho, com tot.

    ResponElimina
  10. Crec que el passat 1 d'octubre va quedar demostrat les diferents maneres que tenen les dos bandes de resoldre un conflicte. En la meva opinió, jo crec que l'origen del problema ens porta a un conflicte d'interessos molt gran i que no s'ha resolt de manera correcte. L'únic que sé segur, es que el poble no es cansarà de lluitar per aconseguir viure amb tots i cadascun dels seus drets.

    ResponElimina
  11. Crec que las societat catalana si que està dividida. hi ha una part a favor del país tal i com està ara i hi ha una part que el vol canviar, que vol que Catalunya sigui un país independent, ja que als catalans no ens surt a compte estar connectats amb un país com Espanya. Catalunya és el país que paga més impostos i rep menys ajudes de l'Estat, és el motor d'Espanya, si Catalunya marxés Espanya es convertiria en un dels països més pobres d'Europa ja que no hi ha grans fàbriques ni infraestructures que aportin gaires diners al país, per això s'aprofiten de Catalunya.

    El cartell jo crec que està molt ben trobat ja que ajunta dos missatges, la violència masclista i la violència que hi a haver a Catalunya l'1 d'Octubre. L'home li diu a la dona que no marxi, perquè ell vol que ella només estigui per ell i faci el que ell vulgui, la dona intenta resistir-s'hi perquè no és el que ella vol i l'home per aconseguir-ho fa servir la violència, potser perquè l'home l'estima de veritat però té por que ella marxi, o potser simplement la vol controlar per sentir-se superior. Per l'altre banda, es refereix a les càrregues policials que hi va haver l'1-O, ja que van fer un acte injust, la guàrdia civil(que representa l'home del cartell) jugava amb avantatge, anaven ben preparats, amb armadura, escut i armes per fer el possible perquè els catalans (la dona, ja que són més vulnerables), no facin el que ells volen.
    La frase també té dos significats: que un home sense una dona no és res i no pot arribar a ser res i que Espanya sense Catalunya tampoc.

    ResponElimina
  12. - Per mi l’1 d’Octubre va suposar un avanç per Catalunya, i per la seva població, per mi va suposar un exemple de que el govern català creu en la democràcia, no com l’espanyol ja que va fer coses que no tocaven i bastant mal fetes.
    - Jo no hagués convocat el referèndum ja que es veia a venir el que passaria, però si els polítics accepten que molts d’ells han acabat a la presó (sense cap culpa) per aquest fet endavant, però per altre banda també era necessaria l’opinió de la població catalana i també hi ha el dret de que la gent pot votar
    - Al 1714 Espanya va treure a Catalunya tots els seus drets i institucions injustament per la guerra de succeció espanyola, Carlos II va morir sense succeció i hi havia dos possibles candidats Felip V i Carles d’Àustria, Espanya defensava a Felip V i Catalunya a Carles d’Àustria i finalment el tro va ser per Felip V i va declarar el decret de Nova Planta a Catalunya
    - Crec que la societat catalana està dividida, ja que hi ha una part de la població que vol la independència i l’altre part no, si hi hagués majoria absoluta potser es podria aconseguir, però primer de tot s’hauria de poder votar sense conseqüències
    - Un referèndum pactat amb l’estat espanyol seria la millor solució, ja que tothom podria sortir els carrers a votar sense que passés el que va passar l’1 d’Octubre
    - El significat d’aquest cartell ve a dir que per el dret de votar molta gent va ser agredida per la guardia cívil i per aixo hi ha la imatge de la dona amb sang
    - Estic d’acord amb l’eslogan ja que el que van fer no va ser digne

    ResponElimina
  13. -Per mi l'1 d'Octubre va significar ja que vam demostrar a tot el món que l'únic que volíem era poder votar i ho varem aconseguir sense violència de part nostre.
    -Els motius històrics per el que jo crec que hi ha aquest conflicte és per l'11 de Setembre de 1714 ja que els Catalans vam perdre la independència i ara la volem tornar a recuperar.
    -Jo crec que la societat Catalana està dividida per la raó que no tots volem la independència, però jo crec que si Catalunya s'independitzes a la llarga s'acabaria solucionant.
    -El significat d'aquest cartell es que quan es va votar la guàrdia civil va anar a repartir garrotades i per això la noia te sang.
    -Si que hi estic d'acord amb l'eslogan ja que penso que el que van fer no es pot passar de llarg i la gent que ho va veure s'enrecordarà per tota la vida.

    ResponElimina
  14. Els fets de l'1 d'octubre per el poble català va significar molt, personalment crec que aquesta data quedarà marcada per l'història de catalunya. Crec que la societat catalana després dels fets d'aquest dia encara va ampliar més la fractura social que perdura des de que va començar el moviment independentista. El govern espanyol si encara tenien alguna esperança de que tot es quedés com abans amb la seva actuació en aquest dia es va acabar d'esvair. Si hagués estat el govern de Catalunya agués actuat tal i com van fer però a l'hora de fer efectius els resultats del referèndum ho hagués fet tal i com havien planejat i agués declarat la independència.
    Històricament Catalunya havia sigut un estat independent d'Espanya i aquest sentiment encara perdura en la memòria de una part de la societat catalana, això i juntament amb el tracte que rep la comunitat autònoma de Catalunya han provocat aquest sentiment de indignació que senten els catalans.
    Crec que és obi que un referèndum pactat per l'estat agués sigut i seria la millor solució per aquest conflicte però si no és possible cal fer el referèndum de totes maneres com es va fer fa poc més d'un any.
    El cartell significa que mai oblidarem l'actitud per part del govern i forces policials espanyoles en aquesta data.

    Enric Solé

    ResponElimina
  15. Per mi el cartell no té sentit amb em que està escrit fa Referència a la violència masclista perquè es basa en que el home ha pegat a la dona per aixo ella te sang a la cara i l’eslogan De la foto es “no marxis Sisplau” i està en colors lilosos per el fet del feminisme per aixo el “ni oblidarem ni perdonarem” fa referència a l’1 Octubre quan els policies espanyols varen venir a catalans per aixo la foto i la frase no tenen cap relació. Jo estic d’acord amb el ni oblidarem noi perdonarem ja que el que ens van fer va marcar en la historia catalana i no els pardonatem mai
    Laia Punti 4t B

    ResponElimina
  16. El cartell recorda tot el que va passar el dia 1 d'octubre, ja que no es pot arribar a la violència mai, ni oblidem ni perdonem com diu el cartell.

    ResponElimina
  17. Des del meu punt de vista, l'1 d'octubre de 2017 va suposar un abans i un despres en la història de Catalunya. La policia nacional i la guàrdia civil, manades pel govern de Rajoy, van arribar a un punt completament innecessari. Tot i que alguns diguin el contrari, la força utilitzada va ser completament desmesurada. Policies experts i amb l'equipament adequat van pegar i carregar contra gent indefensa, gent normal del carrer que l'ho únic que volia era dipositar un vot a una urna. Van pegar a gent gran sense pietat, i això mai ho oblidarem. Em sembla molt greu que un any després tota aquesta gent que va atacar a civils no hagi tingut cap càstic. I el que em sembla encara més fort, Europa no ha actuat.

    Jo penso que el govern català no ho va fer malament. Simplement van voler fer un referèndum, ja que el poble català és democràtic. Des del meu punt de vista el millor seria fer un referèndum pactat, com a Escòcia. Si surt que si, es fan els tràmits pertinents per crear un nou estat propi. Si surt que no, es poden mirar altres opcions mitjançant el diàleg per tal de solucionar els conflictes que hi ha actualment.

    És evident que la societat catalana està fracturada. Crec que hi ha dos bàndols molt clars. Hi ha qui vol la independència i altres que no la volen. Totes les opinions són respectables, i no podem posar a tothom al mateix sac. No tots els unionistes son fatxes ni tots els catalans odien els espanyols.

    En conclusió, aquest problema cada vegada va a més, i l'única forma de solucionar-lo és mitjançant la política i el diàleg.

    ResponElimina
  18. Consider-ho que l’1-O va ser una jornada deshonrosa per el poble català, ja que no va ser de ideologies o de partits polítics, sinó de drets. En aquella injusta acció que va portar a més de 800 persones ferides, i centenars de milers de vots de gent pacífica i innocent que no havia fet res més que acudir a votar, tal i com va dir el President Carles Puigdemont. Això va deixar a Espanya retratada com a un estat autoritari i anti-democràtic davant del seu propi poble (tothom que tingués criteri pròpi i no fagi cas del que diuen als mitjans de comunicació i estigui per sobre del “A por ellos!” o el “Qué pone en tu DNI?”, malauradament no n’hi han molts). També Espanya va quedar retratada davant de la UE (tot i que no hi van posar cap tipus de sanció, a vegades es mès fàcil mirar cap a un altre costat mentre es vulneren els drets dels ciutadants europeus) i també va quedar retratada davant de la Comunitat Internacional. Trobo que va ser un dia que va marcar un abans i un després en la història de Catalunya.

    El cartellel trobo molt encertat i amb el doble sentit molt ben conseguit, el fet de que barregin la violència masclista amb aquest tema és una cosa a remarcar degut a que és un gran problema actual de la nostra societat.

    (Carles Verdaguer, 4t C)

    ResponElimina
  19. Creieu que un referèndum pactat amb l'estat espanyol seria la millor solució?

    Crec que l'opció de fer un referèndum pactat amb l'estat espanyol seria la millor solució, així, veuríem les ofertes que ens podria proposar l'estat espanyol perquè ens quedéssim, penso que si l'estat espanyol ens proposés que si ens quedéssim aprovarien l'Estatut d'Autonomia tal i com el vàrem votar al 2006 molts catalans estarien disposats a quedar-se. D'altra banda, si l'estat espanyol només posés impediments i no oferís res perquè ens quedéssim, aleshores si que la gran majoria dels catalans votarien a favor de la independència.

    Oriol Codony
    4t ESO C

    ResponElimina
  20. Jo crec que representa el mal tracta que sofreix la dona.
    Marc Pons
    4tESO A

    ResponElimina
  21. - Per mi l'1 de octubre de 2017 va ser un cop que va fer molt mal a Catalunya en general, ja sigui per la gent que va resultar ferida o per la gent que hi tenia familiars i per els polítics catalans també personalment crec que els va afectar bastant malament. per eltre banda per l'estat espanyol va ser una perdua ja que es van gastar molts diners per moure a tots els policies, van donar una molt mala imatge de espanya al món i molts més ciutadants van passar a ser independentistes.
    - Personalment jo hauria conbocat el referendum perquè trobu que el món, espanya i catalunya han de saber el % de personnes que volen la independència. Però puder ho hagués fet de una altre manera per evitar aquell conflicte que hi va haver.
    - Des de que espanya ens va prendre la intependència perquè molta gent de Catalunya es sent catalana i no pas espanyola.
    - La societat catalana SI que està dividida perquè hi ha els que ho volen i es que no

    ResponElimina