xf

dimarts, 11 de setembre del 2018

LA DIADA A DEBAT

El passat 11 de setembre de 2018 es va celebrar per setè any consecutiu la manifestació per reivindicar la llibertat i la sobirania del poble català. Aquest any hi va ser molt present el lema "Fem la República catalana" i l'apel·lació al govern espanyol i als estaments judicials per la llibertat dels presos polítics després de l'1 d'octubre.


Aquí podeu repassar el seguiment als diferents mitjans de comunicació:

https://cat.elpais.com/cat/2018/09/11/catalunya/1536673505_634356.html

https://www.vilaweb.cat/noticies/manifestacio-diada-2018-inscripcions-onze-11-setembre-diagonal-anc-samarretes-fem-la-republica-catalana/

https://www.ara.cat/videos/reportatges/Diada-Republica-minut_3_2086621327.html

...

FEM DEBAT:

- Creieu que la independència de Catalunya és possible? Per què?
- Quina és la solució que proposaries si estiguessis al poder?
- Confieu en la política actual? Per què?
- Els mitjans de comunicació ens diuen tota la veritat? Per què'
- Què creieu que va significar l'1 d'Octubre per Catalunya? I per l'estat Espanyol?
...

18 comentaris:

  1. Jo crec que d'independència de Catalunya es possible ja que cada cop hi ha mes gent que vol marxar de Espanya.

    Jo penso que els mitjans de comunicació no ens diuen la veritat ja que a qui el dia 1 d'octubre varem veure unes imatges molt d'ures i allà van ensenyar altres imatges que no tenien res a veure.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Des del meu punt de vista crec que l'independència de Catalunya es possible,dificil,pero possible.Per que es necassaria i si es va insitin i no es deixar de lluitar es pot aconseguir.
      3.Confio bastant el nou govern ja poden fer coses molt bones per Catalunya i per els catalans .

      Jordi López 4tA

      Elimina
  2. Jo crec que la independència de Catalunya cada cop està més lluny, m'encantaria que fossim independents, però a Espanya les coses s'ensenyen diferents de com passant aqui a Catalunya, cada cop ens tenen més agafats pels cullons, que si presons, que si 155...

    ResponElimina
  3. Des del meu punt de vista opino que la independència no és impossible però si que s'haurà de continuar insistint si es vol aconseguir. Penso que l'1 d'octubre va ser un gran èxit per part dels catalans, pel fet d'aconseguir que arribessin les urnes i paperetes però un gran fracàs per l'estat espanyol per utilitzar la violència d'una manera tant desproporcionada i no voler conversar.

    ResponElimina
  4. Segons el meu punt de vista, crec que una bona i fàcil solució seria que els líders de les diferents bandes seguessin a discutir una solució justa i favorable pels dos cantons (ja que crec que tothom està molt centrat en tenir la raó i ningú no escolta altres opinions), tenint en compte també el que vol el poble en la seva majoria. Però també crec que la política d'avui dia només es centra en els seus propis interessos i no en treure la ciutadania endavant (cosa que representa que és una de les seves principals funcions).

    ResponElimina
  5. Jo crec que la independència es possible, no som pas els primers en voler-nos seperar d'un paÏs però si que serà molt difícil ja que espanya no esta gens d'acord amb que siguem independents. La meva solució seia un acord que veneficies les dues parts però sera molt dificil ja que amb tot de l'ho de 1 Octubre i presos polítics sera dificil que nosaltres olguem fer un pacte amb espanya per veneficiar les dues parts. A part a espanya les TV no ensenyen les veritats i aixo fa que tots estiguin en contre nostre. 1 Octubre va ser una cosa molt bèstia digne de un judici i de una penalització i no crec que els perdonem per el que van fer...

    ResponElimina
  6. Jo crec que la independència si que es possible perquè esta molt lluny però sempre es pot arribar a un acord. Els mitjans de comunicació no diuen tota la veritat perquè cada canal ensenya el que els hi interessa aixo fa que molta gent estigui en contre la independència.


    Marta Guillaumes 4tA

    ResponElimina
  7. - Penso que si que és possible, ja que tot ho és, però s´hauria de arribar a un acord o Espanya hauria de canviar molt la seva postura sobre aquest tema.

    - Si estigues al poder faria que tots els canal de comunicació diguessin la informació completa i no només la que els hi interessa per deixar a alguna de les bandes malament. Ja que moltes de les coses que ens expliquen son veritats a mitges i la gent gran llavors es creu tot lo que surt en aquests canals.

    - No confio en la política d´ara perquè el poder i els diners canvien a les persones i tots ens acaben robant igualment. I els que acaben pagant son els ciutadans.

    - Els mitjans de comunicació no ens diuen mai la veritat, ja que la meitat de programes ens expliquen el que els interessa, i l´altre meitat estan tots comprats pel govern.

    - Penso que per Catalunya l´1 d´Octubre va ser un dia més de manifestació per la nostre desitjada independència, però també un dia en que la gent pot demostrar en comunitat lo orgullosos que estan de les nostres tradicions i de ser catalans.

    ResponElimina
  8. - Actualment, no confio ens els polítics ni en la política. Crec que ens enganyen prometent-nos coses perquè els votem i després fan realitat una part molt petita d'aquestes promeses.

    - Els mitjans de comunicació, crec que no es diuen a veritat. En el sentit de que canvien la realitat dels fets en funció del què els hi va bé a ells.

    Ara, mai es pot generalitzar del tot, tan amb els polítics com amb la premsa.

    ResponElimina
  9. Personalment crec que sortir a manifastar-se no servrix per res, ja que l'estat espanyol els hi es indiferent, si es vol aconseguir la independència s'hauria d'arribar a un acord, però veient les circumstàncies, no crec que mai arribi a pasaar.

    ResponElimina
  10. Jo crec que la independència de Catalunya és possible ja que si tot el poble vol s'aconseguirà.

    ResponElimina
  11. Jo crec que hi ha molta manipulació en els mitjans de comunicació, per que tenen altres interessos tan com en el àmbit polític, econòmic,cultural, etc...

    ResponElimina
  12. • Crec que la independència de Catalunya es pot aconseguir, ja que molta gent vol marxar d’Espanya, tampoc seriem els primers de ser independents, hi ha molts altres països que ho són i van molt bé economicament. Amb l’esforç que la
    gent fa de les manifestacions penso que és possible
    • Si estigués el poder, el primer que faria, és donar la opció de que els diferents partits polítics s’expresin, ja que sembla que no ho han fet mai. Mantenint un diàleg es podrien solucionar moltes coses.
    • No confio en la política actual, tot i que segur que hi ha polítics que no són corruptes a Espanya la majoria ho són i per tant és difícil de confiar amb ells i amb l’estat en general
    • Els mitjans de comunicació no diuen la veritat al complet, segons el lloc que visquis et pots trobar informacions molt diferents o incompletes, i llavors la gent no s’informa bé del tot.
    • Per Catalunya l’1 d’octubre va suposar una força d’unió de les persones que es senten catalanes, també va ser dur perquè no s’haurien d’havet fet les coses com es van fer. Els mossos van actuar bé, no com la policía nacional, a cops, no s’arregla res. Per Espanya va suposar que tot el món s’enterés del tipus de “democràcia” que hi ha.

    ResponElimina
  13. • Crec que si que és possible, tot i que segurament serà d’aquí uns quants anys, però fins que el govern Espanyol no cedeixi a fer un referèndum legal no podrem saber-ho.
    • Actualment el que faria seria treure tots els polítics corruptes i després ja convocar un referèndum. Depenent dels vots dels ciutadans faria una cosa o l’altre.
    • No confio massa perquè molts polítics són corruptes i nomes busquen interessos. No es preocupen per el futur del país.
    • Crec que la majoria dels mitjans de comunicació no diuen la veritat ja que sempre es decanten cap a un partit polític i això afecta a l’hora de explicar l’actualitat de la política.
    • Crec que va ser un fet que farà història a Catalunya, ja que va ser i serà una lluita constant per a la independència de Catalunya. No se si va significar algo per a ells excepte perdre el temps.

    ResponElimina
  14. Personalment, opino que la independència de Catalunya és possible però molt difícil, ja que als estats de la Unió Europea no els hi interessa que es vagin creant nous estats.
    D'altra banda, durant els últims anys hi ha hagut esdeveniments (independència de Croàcia, independència d'Eslovènia...)perquè hi havia una gran part de la població que ho demanava.
    Si estigués al poder organitzaria un referèndum pactat amb l'estat per demanar a la gent si vol la independència o no. Si guanyés el Sí, concediria la independència.
    Penso que els mitjans de comunicació no ens expliquen tota la realitat, perquè no són totalment imparcials i disfressen la veritat.

    ResponElimina
  15. Honestament, cal dir que tot i que l'Estat Espanyol no vulgui o nosaltres sí, l'1 d'Octubre serà estudiat als llibres d'historia alguna vegada, però realment pot ser tant a bò o a dolent, tot i que tardarà el seu temps en estar-hi.

    Aixó si, independentment de tot aixó, si l'Independencia de Catalunya s'acaba aconsseguint, hi haurà masses passaports involucrats per les families separades entre Catalunya i Espanya.

    ResponElimina
  16. Jo crec que l'independència de Catalunya encara queda, però és possible ja que el poble Català no es cansa de lluita per aconseguir-la. Penso que 1 d’Octubre el poble de Catalunya va lluitar i per això mateix van arribar les urnes a les escoles i es va poder votar, alhora l’estat espanyol va quedar en ridícul fent servir la violència, l’únic que la gent que viu a Espanya no ho veu el que realment va passar ja que els i expliquen una altre versió dels fets.
    Sincerament no confiu gaire amb la política ja que hi ha gent tancada a la presó només per explicar o dir el seu punt de vista i aixó ho trobo molt injust només que els pares o mares no puguin veure creixer els seus fill.
    Si estigues jo al govern demanaria diàleg cosa que ja han fet els polítics actuals, però sembla que els d’Espanya no vulguin diàleg.

    ResponElimina
  17. Per mi la Diada de l’11 de Septembre és un dia que demostra les ganes que té un poble de ser alliberat de un estat que els té empressonats, que fa veure que aquestes persones, aquestes 2.500.000 de persones no tenen raó, que diuen vajanades i que no han de ser escoltades. Doncs no, estem farts de que es fagin els bojos quan reclamem un referèndum, estem farts de que ens prenguin per el “pito del sereno”, estem farts de que juguin a política com nens petits mentre enganyen al poble i es passen sobres i fan “amiguismes” uns amb els altres. Que es deuen pensar que som estúpids, perquè entre l’M. Rajoy, els innumerables màsters falsejats i els tractes de favor que han tingut universitats com la Rey Juan Carlos, la familia real que cobra en 6 mesos el que no cobrarà mai un/una treballador/ra normal i corrent en la seva vida treballant de sol a sol, i ja el colmo, que una política coneguda a nivell estatal robi cremes de cosmètica en un Mercadona. Jo què voleu que us hi digui, hem de fotre el camp JA. A per cert! Vull acabar el comentari amb una reflexió cap a la gent que diu obertament que és franquista, que tan li és si es té de fotre amb una pensió que no li doni ni per pagar les necessitats, pero ull! Viva franco Viva el rey Viva el orden y la Ley, doncs a aquests em refereixo amb la següent reflexió:
    -“Porque eres tan franquista, si al fin y al cabo, tu corazón está en la izquierda” Carles Verdaguer, 2018
    Apa gent, Visca Catalunya!
    (Carles Verdaguer, 4t C)

    ResponElimina