xf

diumenge, 21 de febrer del 2016

LES POLÈMIQUES DEL MES DE FEBRER!

Aquest mes que ja finalitzem ens ha portat la polèmica per diverses notícies, les quals han generat molt debat als mitjans de comunicació. Per aquest motiu us demanem que hi digueu la vostra i obrim un debat posterior.

El primer tema polèmic va ser la detenció dels titellaires que realitzaven una obra de teatre als carrers de Madrid. Aquesta va ser titllada d'enaltiment al terrorisme i a la violència. Jutgeu vosaltres mateixos.

http://www.ccma.cat/324/preso-incondicional-per-a-dos-titellaires-acusats-dapologia-del-terrorisme-per-una-polemica-actuacio-a-madrid/noticia/2711923/



La segona notícia és la d'una polèmica carrossa al Carnaval de Santoña (Cantàbria), la qual estava caracteritzada per elements franquistes i preconstitucionals; com disfresses de falangistes, banderes amb l'àguila preconstitucional i, fins i tot, la comparssa cantava l'himne "Cara el sol". La pregunta és "Per Carnaval tot s'hi val?".



Per últim, la setmana passada a la cerimònia d'entrega dels premis Ciutat de Barcelona, la poetessa Dolors Miquel va recitar una versió del Pare nostre, "Mare nostra", per reivindicar els drets de la dona. La llibertat d'expressió per sobre de totes les coses? És apropiat parodiar elements religiosos? ...




Esperem que comenteu i es fomenti un debat interessant sobre la llibertat d'expressió.


14 comentaris:

  1. Dos titellaires detinguts per fer una obra per a nens al carrer i jutjats fins a 7 anys de presó, ho trobo un acte exagerat. És veritat, que el tema que tractava la obra, no era l’adequat per a nens, però per aquest problema ja es van ficar-hi les solucions adients (destituint al responsable). Però arribar a més, és una cosa sense cap utilitat per a ningú.
    Crec que la llibertat de expressió en mols països esta molt poc vista i molt dita, es a dir, que tothom diu que es bona i justa però pocs ho accepten realment.
    Total, que personalment estic en total desacord que detinguin a dos titellaires per fer una obra de aquest tema, es que... només són titelles amb un missatge incomprès llançat al públic equivocat.

    ResponElimina
  2. la primera noticia, la dels titellaires ho trobo molt exagerat, en la meva opinió. Crec que no està bé el tema que han escollit per fer l'obra, però tampoc cal arribar en aquests extrem, el que hagués fet jo en aquest cas hagués sigut treure l'obra de teatre.

    el segon tema i estic en contra totalment, jo crec que a Espanya hauriem de fer com a Alemanya, s'ha d'intentar oblidar-ho, no es pot agafar com un si es tractes d'una victòria, el contrari.

    la tercera noticia i estic d'acord, potser no és el lloc ni el moment de dir-ho però i estic d'acord. Si algunes valentes no fessin això la desigualtat no s'acabarà mai.

    Biel Pujadas Colomer

    ResponElimina
  3. Trobo que recitar aquest poema en els Premis Ciutat de Barcelona és un moment i un lloc inapropiat. Estic d'acord en fomentar la figura de la dona però ho trobo "lleig" fer servir una pregària religiosa i transformar-la com ho ha fet. Penso que ho podria haver reivindicat fent servir un poema, una cançó,... i també no haver fet servir aquest llenguatge tant barroer ja que estaven en una cerimònia de premis i és un acte formal.

    ResponElimina
  4. En el carnaval penso que gran part de la població Espanya ja ha de estar mentalitzada en que el franquisme va ser una epoca per olvlida, per tot el que va fer Frano en el seu moment i encara esta pitjor ficar-li el cap en aquests nens i nenes que va ser bo per Espanya quan va ser tot el contrari.
    Si aquesta gent ho ha fet per fer la gracieta crec que s'han passat una mica massa molt i hi han mill i una carases per fer la gracieta i passar-t'ho molt be i sense ofendre a ningu.

    ResponElimina
  5. Aixó de ofendre algu no només a passat el carnaval de Santoña a Torello hi havia carosses contra a diferents politics crec que fer aixó en public esta malament perquè sempre hi haura algun conflicte i si ho han de fer i dir el que pensen que ho faguin a casa seu o que diguin el que pensen en els seus amics, per exemple aixó de cretica la politica i el sistema que estem portan a treme moltes vegades es motiu de conversa a casa i em desfogu igual que fen una carosa

    ResponElimina

  6. 1r tema: Crec que els temes com ara l'apunyalament d'un policia, una violació, la crucifixió d'una monja o l'execució a la forca d'un jutge, no són temes que pugis representar en un lloc com ara el carrer, ja que qualsevol nen que passi per allà poden veure els següents temes i poden donar-los a terme, o fer coses pitjors.

    2n tema: Crec que tornar al passat i repetir els mateixos errors no té sentit, el que vull dir amb això és que no te sentit vestir-se per carnaval d'un fet que saps que va fer coses inquarents i sense sentit.

    3r tema: Crec que el poema és una gran falta de respecte cap a la religió cristiana, trobo bé que es defensin els drets de les dones, però no cal arribar a l'extrem, i utilitzar una pregaria per defensar els drets de les dones.

    Abel Cobos

    ResponElimina
  7. Referent al primer tema, no trobo bé la temàtica que fan servir. Tot i així ho trobo un pèl exagerat, al món passen coses molt pitjors i moltes persones que haurien d'estar a la presó no hi estan, per tant no sé fins a quin punt s'hauria de castigar a aquests titellaires.

    Estic en total desacord amb la segona notícia, està molt bé dir que tothom pot pensar i creure el que vulgui, però fins a un cert punt, el franquisme va fer molt mal i no es un tema per disfressar-se ni molt menys. A més aquests pares estan " adoctrinant " per dir-ho d'alguna manera als seus fills petits, que jo crec que quan siguin grans i es vegin es faran vergonya d'haver-se disfressat d'un personatge o d'una bandera que va acabar amb la vida de tantes persones.

    Respecte la tercera notícia em sembla perfecte la reivindicació de drets cap a la dona, i veig que aquesta dona ha tingut molt valor per fer el que ha fet. El que no em sembla tant bé es que hi posi la religió per el mig, ja que moltes persones es poden sentir afectades.


    Maria Pratdesaba

    ResponElimina
  8. La veritat es que aquests temes no son bons temes per fer una obra de teatre... i menys per a nens petits. Penso que encara que el que els hi han fet els titellaires es bastant exagerat, no es un contingut gaire adequat per ensenyar a nens petits
    Enric Torner

    ResponElimina
  9. El tema sobre l'obra de teatre, no és el més adequat per els nens, bàsicament perquè potser els poden quedar algun comportament o idea de les que representaven. Malgrat tot, trobo exagerada el càstig que s'els va imposar.

    ResponElimina
  10. Penso que vivim en un món on la llibertat d'expressió és molt relativa. No es pot parlar de tots els temes amb total naturalitat, ja que sempre algú es pot ofendre. Cal vigilar amb el que diem.

    Penso que sobre la tercera notícia, Dolors Miquel va fer el que moltes persones pensen, però no s'atreveixen a fer. Potser no era el moment més apropiat, però crec que si es pot fer parodia dels polítics o bé del futbol, perquè no de la religió?

    Al cap i a la fi, és la seva opinió, i hauria de ser respectada.

    David Valldeperas

    ResponElimina
  11. Jo crec que la polèmica al Carnaval de Santoña no ha estat correcta ja que algunes persones su podran prendre molt en serio fins i tot massa i donar més problemes dels necessaris i amb la frase “Per Espanya mato jo Mas, Piqué o qui sigui” aquí ja si que s’han passat de la ratlla.
    Ricard GT

    ResponElimina
  12. Jo crec que fer aixo... es una tonteria i a mes a nens petits..Per mi ho veig com una manca de respecta ja que crec que es el moment mes inedequat.. bueno aixo es el que pensu jo si mes no cadascu te absoluta llibertat...

    ResponElimina
  13. Jo crec que fer aixo... es una tonteria i a mes a nens petits..Per mi ho veig com una manca de respecta ja que crec que es el moment mes inedequat.. bueno aixo es el que pensu jo si mes no cadascu te absoluta llibertat...

    ResponElimina
  14. Els titellaires tenen tota la llibertat de fer les obres de titelles que vulguin peró penso que no era ni l'hora adequada ni el moment adequat per fer l'obra. En part també es culpa de l'ajuntament per no revisar la programació
    Gil Bosch Molist

    ResponElimina