xf

dilluns, 28 de setembre del 2015

27S ON TOT COMENÇA?

Els resultats de les eleccions històriques al Parlament de Catalunya d'aquest passat diumenge 27 de setembre de 2015 ens porten a un camí ple de reptes i incerteses. Un dia històric en tots els sentits; arribar al gairebé 78% de participació, ja és un èxit rotund, però que les forces independentistes hagin obtingut la majoria absoluta no havia passat mai a Catalunya en democràcia.

En aquesta entrada us mostrem els resultats de les eleccions i les portades dels diaris més importants del país. Tot seguit en podem fer la reflexió i dir la vostra opinió respecte aquest moment únic i històric.

(Clicar a l'enllaç per ampliar la informació)
Font: Rac 1


Aquí podeu observar les diferents portades dels diaris del dia després:

          

      

     

      

Per finalitzar us deixo un parell de vídeos sobre el tema independentista per acabar de reflexionar-hi:

Vídeo sobre personatges importants de dins i fora d'Espanya parlant sobre el dret a decidir (molt recomanable):

Vídeo "Catalunya, un petit gegant", recomanat per en Biel P. i en Nil G. Gràcies:


FEM-NE EL COMENTARI:

- Quina valoració en feu dels resultats de les eleccions al Parlament?
- Creieu que Catalunya acabarà aconseguint la independència? Per què?
- Creieu que els problemes de Catalunya acabaran amb la independència? Per què?
- Per què hi ha tanta diferència d'un titular d'un diari a un altre? Quin us ha sorprès més?
- Què passarà a partir d'ara? Qui serà el president?
- Quan es va constituir el primer Parlament a Catalunya?
- Qui va ser l'últim president català que va proclamar la república catalana, i per tant, la independència de Catalunya? En quin moment històric ens situem?
- Et consideres independentista? Per què?
- Quins avantatges i inconvenients creus que tindria una Catalunya independent?
- Quina creieu que ha estat la causa d'haver arribat en aquesta posició tan radical? (estatut d'autonomia, l'immobilisme del PP, ...)
...

9 comentaris:

  1. Jo crec que el resultat de les eleccions del 27S són positives per a la gent que vol la independència, ja que al parlament si s'ajunten les dues llistes de polítics que volen el SI hi ha majoria absoluta. Per altra banda els vots no es van decantar cap a un costat ni cap a l'altre, això vol dir que potser falta algú perquè si es fes un referèndum sortís SI. Jo crec que Catalunya acabarà aconseguint l'independència perquè com ja he dit abans el SI no va guanyar en vots, però dels partits que no es van decidir, alguns dels seus votants crec que escolliria SI a la independència. Crec que tots els problemes de Catalunya acabaran si aconsegueix la independència, perquè és Espanya qui ens està "putejant".
    Referent a els titulars crec que no fa falta dir res, perquè no sé si recordeu, però l'any passat o fa dos anys el PP va dir que el dia 12 d'octubre hi havia el triple o el quadriple de gent a la manifestació que es va fer a Barcelona (a la que van venir autocars de Saragossa). El titular que més m'ha sorprès ha set el d'El Mundo.
    A partir d'ara no sé que passarà però m'agradaria que Oriol Junqueras fos el president de Catalunya.

    Nil Gamissans

    ResponElimina
  2. Sabent els resultats de les votacions, molts independentistas no han quedat del tot satisfets. Per molt que el partit "Junts pel sí" guanyés, el que importava es que sortís la majoria absoluta de els ciutadans. Això el que fa pensar es que hi ha una gran part de la gent que vol la independencia però també un tant per cent que no. Segons el que vaig sentir es diu que hi ha un 20% de persones indecises i que no sabien què votar. A hores d'ara jo l'independència encara la veig lluny, però crec que algun dia o altre l'aconseguirem. Referent als diaris ho trobo molt fort, ja que depenent de un o l'altre fan anar l'informació cap a on ells els i interessa i haurien de explicar la veritat, ni mes ni menys, tan sols la veritat.Jo crec que hem, arribat a aquesta causa perquè Catalunya dona molt sense rebre res i están aplicant lleis només per buicotejar-nos. Sobre el que passarà no ho sé, no en tinc ni idea de qui será el president però espero que ho faci bé


    Maria Pratdesaba

    ResponElimina
  3. - Quina valoració en feu dels resultats de les eleccions al Parlament?
    Dels resultats obtinguts hi ha un 48% dels que han anat a votar però tot i així s’ha aconseguit una majoria en escons. Per tant, en quan a votants no hi ha hagut una majoria absoluta i per això no podem afirmar que els catalans volen la independència i tornem a estar en el mateix debat.
    - Creieu que Catalunya acabarà aconseguint la independència? Per què?
    Sí. Actualment serà difícil aconseguir la independència perquè estem davant d’un govern de dretes que ara per ara posarà les coses molt difícils ja que pels seus interessos ens necessiten. Per altre banda, tenim una població molt envellida la qual podríem dir que el 50% és d’altres zones d’Espanya. Això vol dir que fins que no tinguem una població sense aquestes arrels sempre serà difícil aconseguir una majoria dels votants independentistes.
    - Creieu que els problemes de Catalunya acabaran amb la independència? Per què?
    NO. La independència aportarà cpses bones i coses dolentes. En principi tenint l’experiència de l’actual govern ja es farien diferent les coses per no estar en la mateixa situació però sortir d’Espanay i en consecuència de la UE portarà conseqüències que auran de fer front però amb els recursos i l’eficència qu ja hem demostrat ho aconseguiríem.
    - Per què hi ha tanta diferència d'un titular d'un diari a un altre? Quin us ha sorprès més?
    Cada diari té la seva manera de pensar i alhora de publicar articles surt reflectat.
    - Què passarà a partir d'ara? Qui serà el president?
    No sabem qui serà el president ja que si es continua amb els resultats del 27S el president artur Mas haurà de dimitir si volem seguir amb el procés d’independència ja que la CUP no donarà suport a un partit hon hi haigi el president.
    - Quan es va constituir el primer Parlament a Catalunya? L’any 1932. Al 1939 les tropes de general franco van tencar el parlament i van posari una caserna de soldats. Il’any 1980 els catalans van recuperar el parlament. Al parlament actualment si representen 135 diputats i diputades.
    - Qui va ser l'últim president català que va proclamar la república catalana, i per tant, la independència de Catalunya? En quin moment històric ens situem? Va ser en Lluís Companys Durant la Guerra del govern de la República.
    - Et consideres independentista? Per què? Em considero independent perquè ving de una família molt catalana, però també perquè penso que Catalunya es mereix més del que té,...




    - Quins avantatges i inconvenients creus que tindria una Catalunya independent?
    Avantatges: Et pots gestionar els teus diners, pots defensar la teva llengua, pots utilitzar les teves pròpies lleis, per exemple el Dret Civil català, s’ha demostrant que un esta petit com per exemple Dinamarca o Eslovènia són molt més competitius sempre i quan tinguin recursos econòmics que no pas els grans estats.
    Inconvenients: No tens tanta força en mig de les potències mundials com pe pendre decisions, la transició per aconseguir el nou estat no és fàcil ja que la resta de països t’ha d’acceptar, no disposem d’exèrcit per tant cal invertir en això, hi ha algunes despeses que ara no tenim com per exemple les ambaixades.
    - Quina creieu que ha estat la causa d'haver arribat en aquesta posició tan radical? (estatut d'autonomia, l'immobilisme del PP, ...)
    La incompetència del Govern i les seves injustícies socials.

    GIL PRAT TERRADELLAS

    respon

    ResponElimina
  4. Resultats de les eleccions molt positives! Tot i que hem de seguir treballant per crear un país millor i al final aconseguir la independència.Penso que de moment anem per bon camí i estic segur que el final aconseguirem els nostres objectius. Sabem que el govern espanyol no ens ho posarà gens fàcil, ja ens ho ha anat demostrant en els darrers anys. Tot hi això junts som invencibles i junts ho aconseguirem tots els propòsits ! VISCA CATALUNYA LLIURE

    ResponElimina
  5. Jo crec que els resultats obtinguts en les eleccions del 27S, són bastant positives, ja que si la Cup i Junts Pel Si, arribessin a un acord, la majoria absoluta seria pels independentistes. s'ha de continuar treballant per intentar crear un país millors i sobretot lliure.

    Biel Pujadas Colomer

    ResponElimina
  6. En les portades dels diaris queda clar quins volen la independència i quins no. Junts Pel Si gairebé triplica en escons a la segona potència: Ciutadans, per tant gairebé la majoria de Catalunya vol la independència. Si, no arriben el 50% dels vots com els que no volen la independència només miren això però com va dir Artur Mas en l'entrevista de Tv3: "Em fa gràcia que contin els vots aquells que no ens deixen fer un referèndum".
    Si la Cup s'uneix amb Junts Pel Si (que segurament ho farà) podran seguir endavant amb el procés d'independència. Ara esperar què proposa la Cup per unir-se a Junts Pel Si, esperem que no digui gaires "bestieses"...
    Personalment la independència queda molt camí encara per aconseguir-la, però s'aconseguirà si anem insistint cada dia, cada moment, perquè si gairebé la majoria de la població vol la independència i tenim un president que també la vol (com tindrem) doncs Espanya acabarà cedint.
    Ara a esperar a les generals!

    ResponElimina
  7. LAIA ANGLADA PORTA.

    Opino el mateix que aquest vídeo, m'ha fet riure i he pensat que te'l podria ensenyar.

    https://www.youtube.com/watch?v=XCW0KXWWenY

    ResponElimina
  8. A mi em dona igual això de la independència, però veien les portades dels diaris es veu qui vol la indepèndencia i qui no. Segons el que veig penso que la gran majoria Si que la vol. Els ciutadans que la volen no estan gaire satisfets amb els resultats , ja que els que van votar Si-No hi ha llocs que el conten com a No, penso que s'haurien de comptabilitzar com a vots neutres. També penso que d'aquí endavant s'econseguirà la independencia, ja que la gent que la vol fa tot el possible i va a votar tot i que els espanyols no i estan d'acord.
    Kaouthar El Jarroudi

    ResponElimina
  9. Jo crec que si Junts pel si vol ajuntar-se amb la cup posarnt abans com a president a Oriol Junqueres (per el seu ideal de polític) que a Mas i segurament cadarà com a vicepresident.
    A les portades una diferencia abismal per fet del si a la independència al no

    ResponElimina