La setmana passada Jordi Évole ens va sorprendre novament amb una entrevista al president del Reial Madrid i president de l'empresa ACS, una de les més importants del món en construcció i infraestructures.
Jordi Évole entrevistant a Florentino Pérez a la llotja del Santiago Bernabéu. |
Aquí us deixem l'enllaç de la notícia a la Sexta, on hi trobareu talls de vídeos de les parts més interessants de l'entrevista.
Reflexionem-hi:
- Creus que els grans empresaris com Florentino tenen incidència en les decisions polítiques? Per què?
- Què opines de les despeses en fitxatges i salaris que es paguen actualment en els equips d'elit de la Lliga espanyola?
- Durant l'entrevista, Florentino realitza unes afirmacions que podrien generar controvèrsia. Quines en destacaries i per què?
- Per què l'empresa ACS i el Reial Madrid podrien ser un bon exemple de la mentalitat capitalista?
- Per què es va crear enrenou quan el Reial Madrid va vendre uns terrenys a l'ajuntament de Madrid?
- Us esperàveu que Florentino Pérez tingués una empresa que facturés tants diners al dia? Quina opinió teniu d'aquest personatge mediàtic?
- A l'entrevista es parla de la revista Forbes, què és i quan es va originar?
- L'estadi del Reial Madrid es diu "Santiago Bernabéu", per què?
- Creieu, com Florentino, que el millor club del món i el que té més fans al món és el Reial Madrid? Per què?
...
Florentino Pérez és un home d’una gran influència ja que ha passat pels grans nuclis de poder de l’actual societat. Ha passat per la política, l’esport i l’empresa. En l’àmbit polític no ha tingut una gran presència. L’any 1979 va ingressar al partit Unión de Centro Democrático, aquesta formació fou el primer govern en democràcia a Espanya. L’any 1983 va deixar UCD i va ingressar al Partit Reformista Democràtic on fou secretari general. Després de les eleccions de l’any 1986 en que el partit no va aconseguir representació es va dissoldre. Pérez va pertànyer a partits de centre-dreta, demòcrates-cristians i liberals. En l’àmbit de l’economia és on veritablement ha pogut experimentar una gran fortuna, tot i que aquesta seva faceta no és tan coneguda com la de president del Real Madrid. És el director de l’empresa de construcció d’infraestructures ACS. Actualment aquesta empresa troba el 85 % del seu treball a l’estranger. ACS té una gran diversificació ja que es troba en diferents sectors econòmics. Participa en altres empreses com: Unión Fenosa, Abertis i Yoigo que treballen en el camp energètic, en la construcció d’infraestructures i autopistes i en les telecomunicacions respectivament. Com a president del Real Madrid ha tingut dues etapes de mandat. Una que avarca dels anys 2000-2006 i un altra del 2009 fins l’actualitat.
ResponEliminaFlorentino Pérez pertany a les grans esferes del poder espanyol i conforma una elit, coneguda com l’1% de la societat mentre que el 99% són les classes populars. Ja només per pertànyer a aquesta elit té a l’abast un poder polític i econòmic a Espanya. La íntima relació entre aqueta elit i el poder fa que els ciutadans “normals” siguin només una petita part del sistema que cada quatre anys va a votar i en la majoria de casos vota dins de la oligarquia dels partits més poderosos. Per això és molt important al sorgiment d’alternatives que neixen des de la base, l’organització popular, l’assemblearisme que planten cara. En aquesta crisi l’elit esmentada no se li ha tocat res, el contrari, s’han ampliat els seus privilegis.
Les afirmacions que per mi han estat més destacables són quan diu: “Jo mai he treballat per guanyar diners, perquè no els sé gaudir”, “El poder de veritat es troba en la política”, “Crec que sóc poderós i conegut per ser president del Real Madrid” o quan ha manifestat que no veia una futura Catalunya independent, ja que Catalunya necessita Espanya i Espanya necessita Catalunya.
Aquest grup poderós és la màfia. La definició que en dóna el DIEC és: Grup de persones excessivament influent dins el seu ambient. Queda patent que en l’àmbit polític i econòmic existeixen elits. FORA LA MÀFIA.
Pol Rifà
4t C
En la entrevista en Jordi exposa varies opinions que estàn en contra d'en Florentino i m'ha sorprès la forma en que s'ha rentat les mans argumentant el fet de que son tòpics o que creguem en ell i similars. El que fa que "creguem" en ell es el fet de les poques entrevistes que ha realitzat, ja que de tal manera no podem veure la seva actitud en vers a les entrevistes gaire sovint, i depenent de qui fagi l'entrevista pugui reaccionar d'una manera o d'un altre.
ResponEliminaTot i així hi han rumors que certament son tòpics, però ell en gran part s'ha exculpat de tota responsabilitat i no ha volgut fer cap tipus de crítica ni a la justicia (del qual ha sortit bastant beneficiat) ni els polítics de gran poder com ara Rajoy,ja que diu que suposadament ho està fent bé).
També, quan han parlat de la revista Forbes, he anat a donar-li un cop d'ull i m'ha sorprès molt trobar-me que el 3 home suposadament més ric del món es un español,Amancio Ortega, però el que m'ha sorprès encara més es que bona part de la seva riquesa prové d'Inditex, que si no m'equivoco treballa en la indústria de la moda. Poseeix grans entitats com ara:Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka,etc...
Com a conclusió considero que ha estat un molt bon programa per part d'en Jordi Èvole i n'espero més com aquest.
Ian Ferrer
Personalment, trobo que els salaris dels jugadors de la Lliga Espanyola son desorbitants. No es normal que una persona que treballa corrent darrera una pilota, cobri més que una persona que treballa salvant vides. Tampoc trobo gaire coerent que el país estigui en crisis, i que el govern deixi que els grans clubs de futbol fixin jugadors tan cars i wue s'endeutin tan, mentre que quan una persona va a emanar un credit per a comprar una casa no li concedeixin. Mentre no resolguem aquest problema ,entre algun altre, l'economia del país no tirarà endavant.
ResponEliminaAida Barcons Pérez
4t ESO A