Podríem agafar com a emblema de la secció el logotip d'una coneguda marca de roba catalana. Actualment al món apareixen un munt de notícies relacionades amb la desigualtat al món. Aquesta l'entenem com a l'existència de la diferència entre els països pobres i els països rics, però la de$igualtat aflora en molts altres aspectes de la vida.
Logotip de la marca de roba. |
Per endinsar-nos en el tema us recomanem la lectura i la visualització del següent reportatge, no té preu, mai millor dit.
Imatge de les faveles separades per un mur d'un espai resort de luxe a Sao Paolo (Brasil) |
Us animem a definir i a parlar sobre totes les desigualtats que pateix el nostre estimat món...
Alhora podríem buscar quin és l'origen d'aquestes desigualtats hi té a veure la nostra història???? Per què actualment encara hi ha més desigualtats? ...
Des de sempre ha hagut desigualtat, pot ser que alguns anys n'hi hagut més i d'altres que no tan. Però actualment, des de que hi ha la crisis ha fet que sigui molt més del que n'era.
ResponEliminaActualment n'hi ha més desigualtat, perquè amb la crisis, ha fet que la gent tingui més enveja dels "rics", dels "pobres".
Paula Gil.
4t B.
El nostre Mon pateix moltes desigualtats només fa falta veure’ns aquí a Espanya els rics es van fen rics i els pobres son cada vegada més pobres mentre que molts dels corruptes, usuaris de les targetes negres, consellers, estafes en les urbanitzacions... Aquesta gent esta fen que famílies senceres no tinguin menjar ni una teulada entre moltes coses necessàries.
ResponEliminaL’origen de les desigualtats ja proveeix de l’edat Mitjana, per exemple el senyor feudal els esclaus, artesans... eren clares desigualtats.
El nostre món desgraciadament pateix des de fa segles la desigualtat social. Cal mirar per exemple l’edat mitjana on ja és distingien els grups de persones, mitjançant la piràmide estamental. A mesura que passen els anys la gent cada vegada està més concient del que passa el món, però per cada persona que n’es concient n’hi ha 10 que no volen sentir a parlar del tema, ja que creuen que han tingut sort de ser on són i nomes pensen amb ells. Penso que han de passar molts anys i alhora moltes coses el món perquè és canviï de pensament.
ResponEliminaMai ningú en vol parlar gaire, però és la realitat més gran que està passant acutalment, i amb això diariàment no i pensem. Ens trobem en un món on la gent rica cada vegada és més rica, ja sigui blanquejant diners o estafan els altres. I la gent pobre cada vegada és més pobre, hi han nens que no poden anar ni escola (cosa que nosaltres a vegades no valorem del tot) on hi ha gent que no pot ni menjar, gent que ha de viure el carrer. Hi hem de pensar una mica més tots diariàment i així canviar el món a poc a poc entre tots.
La desigualtat social s'esdevé quan membres de la mateixa comunitat no tenen els mateixos drets, reconeixement públic o oportunitats a la vida. Pot sorgir per l'existència de la societat de classes, que divideix els individus en grups amb privilegis únics o per les diferències de naixement, feina, mèrit o subcultura a què pertanyi cada persona. La utopia sovint té com a objectiu principal acabar amb la desigualtat social, però no ha reeixit a formar una societat igualitària que perduri en el temps.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaAquesta gran malasort de la desigualtat produeix una mirada trista cap al món en el qual estem vivint. És trist dir que vivim en un món on pintar un grafiti és un delicte i matar un toro és un art. On la manera de vestir es valora més que la de pensar, on és més important aparentar que ser. On ens amaguem per fer l'amor mentre la violència es produeix a plena llum del dia i on no s'intenten solucionar els problemes sinó conviure amb ells. On la medicina s'utilitza per implantar silicona en comptes d'utilitzar-se per intentar curar l'Alzheimer, amb el qual l'únic que aconseguiran ès que d'aquí un temps tinguem velles amb pits grans que no s'enrecorden per què estàn aquí. És trist, però és la realitat. I els únics capaços de canviar aquesta realitat som nosaltres, els mateixos que l'hem creat.
ResponEliminaAquest tema està relacionat amb la redacció que ens han fet fer de Català sobre l’edat mitjana, el tema era “T’agradaria haver viscut en l’edat mitjana?”. Si busquem l’origen d’aquestes desigualtats no en trobaríem cap, però com més retrocedim en el temps més desigualtat trobem, l’edat mitjana era una època de classes socials... però cal reconèixer que amb el temps hem anat millorant, però com molt be assenyala el reportatge les diferències segueixen presents a les nostres vides, i per molt que ens desagradi seguiran present per l’egoisme i l’orgull dels més rics.
ResponEliminaEls carrers de les ciutat més grans segueixen plenes de persones necessitades i d’altres ignorants, vivim en un món d’ignorància encara que n’hi ha pocs que intenten habitar aquesta marginació cap a aquestes persones. Posar l’excusa de “no hi podem fer res respecte la pobresa del 3r món” però no es fa res respecte els que hi ha el nostre voltant.
Personalment crec que la desigualtat ha estat present entre nosaltres des del principi de la nostre civilització. Bàsicament aquesta desigualtat es basa en la quantitat de diners i així faig referència el signe del dòler. Desgraciadament la desigualtat és present en el nostre vida quotidiana. Podem observar la desigualtat en un estat, en un poble i fins i tot dins d’un grup d’amics. Però també cal mencionar que ha tingut un paper positiu en el desenvolupament d'aquesta societat, ja que ens a ajudat a ser ambiciosos i donar el millor de cadascun, per una societat tant avançada com la nostra.
ResponEliminaSincerament penso que aquest món va a pitjor. Tantes lleis dels Drets Humans i al final només tenen el que volen els que tenen poder. Jo personalment dono gràcies per la salut que tinc perquè els diners no serveixen de res si no tens una bona salut. Tindríem que aprendre a valorar el que tenim i saber donar gràcies per el que tenim, en comptes de demanar cada cop més. Les diferències socials i econòmiques són el que fan que les persones siguin tant desagradables i que hi hagi tant egoisme en aquest món. Personalment penso que primer de tot el dia de la Pau no tindria d'existir, perquè cada dia hauria d'haver-hi Pau, hi que hi hagi Pau no és tant sols que no hi hagi guerra, mentre hi hagi pobresa, racisme i discriminació en el món no hi haurà Pau. Pensar que ens estem matant mútuament per diners. Pensar que tots som familiars de tots i ens estem matant per diners...
ResponEliminaEn comptes del dia de la Pau, s'hauria de fer un dia perquè la gent d'arreu del món reflexiones sobre aquestes diferències socials. Quan l'últim animal mori, i quan l'últim vegetal també, potser els humans entendrem que els diners no es mengen.
Quan les persones amb poder reflexionin sobre la seva situació se'n adonaran que pobres no són els que tenen poc, si no els que volen molt. Rics són aquelles persones que amb el que tenen, ja tenen tot el que necessiten. És hora de que nosaltres que ho veiem amb els nostres ulls canviem el món, perquè el món és a les nostres mans, tot depèn de nosaltres.
Andrea Alcalà