xf

dijous, 10 d’abril del 2014

QUINA ÉS LA MÚSICA DELS JOVES?

Benvolguts amants de la música,

l'altre dia cercant per la xarxa, es va trobar una notícia on un duet de Suècia havia realitzat un experiment amb diferents temes de música electrònica mash-up; observant que els drops utilitzats són els mateixos en més de 16 temes. Això deixa al descobert l'originalitat de la música electrònica del moment.

Sabeu què és això??????
Aquí us deixem l'enllaç de la notícia i podreu escoltar el mash-up realitzat:

http://www.bandalismo.net/2013/musica-electronica-suena-igual-beatport/


D'altra banda a Alemanya, central de la música electrònica i avançada, també s'ha realitzat un experiment mash-up similar amb la música dance-pop comercial.

http://www.bandalismo.net/2011/video-mashup-germany-o-toda-la-musica-comercial-suena-igual/

Per últim, deixar-vos un live d'un del Dj's de música electrònica amb més projecció, Martin Garrix, de només 17 anys.
https://www.youtube.com/watch?v=7pFbrxs5FJY

Després de veure les dues notícies, estaria bé fer-ne una valoració de la música que escolteu els joves. Creieu que la música electrònica és poc original? Les noves tecnologies influeixen en la qualitat musical? Quina música escolteu? Per què? Proposeu i deixeu enllaços de cançons, grups que us agradin...
Així compartim amb els companys i aprenem més coneixements de la vostra cultura musical.

Fins una altra!

EL TRACTAMENT D'UNA NOTÍCIA "HISTÒRICA"...

Benvolguts,

com tots recordem el passat dimarts a les quatre de la tarda, va tenir lloc el debat per parlar de la llei de referèndums al Congrés dels diputats, Msdrid. Els escollits pel Parlament de Catalunya, Marta Rovira (ERC), Joan Herrera (ICV) i Jordi Turull (CiU), van tenir la oportunitat d'explicar clarament els arguments en els que es basa la gran majoria de la massa social i política catalana, perquè es realitzi la consulta el 9-11-14. Un dret democràtic per tal de decidir el seu futur com a poble (sobirania nacional). 

Imatge de la delegació catalana al Congrés dels diputats el passat dimarts.
Per la seva part els diputats dels diferents partits polítics espanyols (PP, PSOE, UPyD,..) van tenir l'oportunitat de replicar i dir-hi la seva. Com era d'esperar els catalans van rebre la negativa i la no predisposició ni tan sols a negociar ni a modificar l'actual Constitució, datada del 1978. La resposta del congrés va ser molt contundent, un NO rotund. Ara la política catalana haurà d'establir noves estratègies en el marc legal català i europeu per seguir amb el procés de la consulta.

Després de fer un resum d'una jornada que podia haver sigut històrica, convé analitzar què en van dir els mitjans de comunicació en premsa escrita de la diada democràtica. Aquí us deixem les portades dels diaris més importants a nivell nacional, en data del dimecres 9 d'abril.

   




 




Després de veure les portades, estaria molt bé que cadascú les analitzés i expliqués les seves conclusions:

- Quina us ha sorprès més?
- Analitzem els titulars. Quins significats tenen cadascun? Segueixen les mateixes ideologies?
- Quin escolliries tu per al teu diari?
- Creus que la percepció del que va passar és igual en tots els diaris? Per què?
- Els mitjans de comunicació són fiables? Ens manipulen? Què hi podem fer nosaltres?
...

Tanmateix, també animem a la gent que digui què li va semblar el debat pel referèndum, si creieu que el 9-11-14 hi haurà consulta, què en penseu de la negativa de Madrid, ...

Per últim, recordar que el proper 11-9-14 (farà 300 anys de la fi de la Guerra de Successió) l'ANC (L'Assemblea Nacional Catalana) està preparant una mobilització a Barcelona, una V de Via, de Voluntat, de Votar i de Victòria que travessarà la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes i confluirà a la Plaça de les Glòries. Què en penseu de la iniciativa?