L'altre dia mirant el programa "Economia en colors" de TV3 enfocat al tema de l'educació, em va renéixer la idea de ser curiós per un moment. És a dir, tornar a ser un nen petit i demanar el perquè de les coses. Crec que a mida que ens anem fent grans perdem aquest instint de preguntar per tot el que ens rodeja, donant-ho per sabut o pensant que és irrellevant o simplement tenir vergonya per afirmar que "només sé que no sé res" (Sòcrates).
|
La teoria de les 10.000 hores. Ona Carbonell la compleix? |
El programa potser va enfocat més al sector educatiu, professors i professores, mestres, educadors... No obstant, si teniu temps, és molt recomanable mirar-se'l per extreure'n idees per vosaltres i per al futur de l'educació. Qui sap si algun de vosaltres explicarà Història a 4t d'ESO en un futur?
|
El títol del programa era "On són els nens de desembre?"
|
Aquí en teniu l'enllaç del programa complet:
Si no teniu temps de mirar-lo... Esteu molt enfeinats sempre els adolescents! Podeu avançar el vídeo fins al minut 10 i/o 24 i escoltar les preguntes que es fan un seguit de nens i nenes de primària... És simplement genial!
|
Xavier Sala-Martín |
Un altre moment que us pot interessar és a partir del minut 29... Per què els universitaris estudien un grau universitari?
Com he comentat al principi, m'ha renascut les ganes de ser curiós. Us invito a engegar una cadena de "perquès", la més llarga possible. El joc el començaré jo fent una pregunta, tot seguit, qui la contesti tindrà dret a fer una pregunta i així correlativament....
ENS PICA LA CURIOSITAT?
Aquí va la meva pregunta:
Per què el formatge Gruyere té forats i altres formatges no?
PD: també podeu comentar sobre el sistema educatiu. Què canviaríeu? Quina manera d'ensenyar continguts us motivaria més? S'hauria d'avaluar diferent? On són els nens de desembre?...